fredag 7 november 2014

veckobrev, v.45

Veckobrev från Vågen år 2
V. 45

Veckan som gått:


· Matematik: Vi har börjat jobba med subtraktion med tiotals övergång. Detta är ett ganska svårt moment och vi försöker jobba på olika sätt så att barnen kan förstå innebörden i det. Matteläxan den här veckan handlar också om subtraktion.

· Svenska: Mål i svenska den här veckan är att barnen vet vad motsatsord är och kan ge några exempel. De allra flesta barnen verkar ha nått målen för denna vecka.

· Engelska: Barnen har berättat om sig själva och sin familj både muntligt och skriftligt. Vi har också sett en film som heter " The game" och handlar om tre barn som ska göra olika uppgifter och ta sig genom ett spel. Allt är förstås på engelska.

· Tema: Vi har börjat jobba med dinosaurier. Det är ett roligt och spännande område som är mycket uppskattat av barnen. Vi läser och skriver om dinosaurier, ser på filmer, gör pyssel m m.

· Vi hade vår klassfest på fredag. Barnen har haft sina hemliga kompisar i fyra veckor som de skulle visa omtanke och hänsyn till. Som belöning hade de en timme extra roliga aktiviteter och självklart lite popcorn och chips att mumsa på!



Veckan som kommer:

· Alla barn behöver extra kläder och täckbyxor med sig i skolan. Ordentliga skor, tjock jacka, halsduk, vantar och mössa är också ett måste!

Ha en bra vecka!

Azar ( 50838539 ) Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar