fredag 28 november 2014



Veckobrev från Vågen år 2

                                              V.48

 

Hej alla föräldrar!

 

Jullovet närmar sig och det är bara tre veckor kvar av höstterminen. Vi jobbar med full fart med alla skolämnena. Vi har börjat jobba med multiplikation och barnen visar både förståelse och intresse för det. Barnen har lärt sig tvåans tabell samt att kunna visa olika multiplikationer genom att rita bilder till det.

 

Vi har börjat jobba med grammatik i ämnet svenska. Barnen har lärt sig vad substantiv och verb är och hur man kan känna igen dem. Vi har också jobbat med verbens olika former och hur man böjer dem.

På morgonläsningen har barnen börjat läsa högt för varandra. De läser korta böcker i par och sedan skriver tillsammans om boken. Det är ett sätt att barnen ska ha mer flyt i sin läsning.

 

Arbetet om dinosaurier går vidare och nu har alla barn skrivit egna korta faktatexter om en dinosaurie och har ritat till det.

 

Vi har varit i Mikaelikyrkan och har lyssnat på vackra julsånger. Om bara två veckor är det Luciadagen och Vågen ska ha eget luciatåg på torsdag den 11/12. Mer information får ni med detta veckobrev.

Klassens nalle Teddy fortsätter sin spännande resa hos barnen och snart är resan slut. Barnens bilder och berättelser kommer vi att sätta ihop till en bok. Frågan är om vi ska skicka Teddy till en mycket längre resa ute i världen lite senare! Törs vi?

 

                                         Ha en bra vecka!

                       Azar ( 50838539 )         Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar