måndag 24 november 2014



Veckobrev från Vågen år 2

                                                  V.47

Hej alla föräldrar!

 

Vi har haft två diagnoser i svenska. Syftet var att mäta barnens läshastighet och läsförståelse. Barnen fick bra resultat när det gäller läsförståelse, men de måste kunna läsa snabbare. Det enda sättet att kunna läsa rimligt snabbt och ändå förstå vad man läst är att läsa mycket. Många barn säger att hemma är det mest dataspel och tv som gäller. En del läser lite då och då och en del läser sällan hemma! Under alla utvecklingssamtalen hade vi kommit överens om att barnen ska läsa en stund hemma varje dag. Se till att det blir så.

 

Vi har börjat jobba med multiplikation, ett ganska roligt och spännande område som många barn gillar att jobba med. Vi försöker att behålla deras intresse genom att jobba så konkret som möjligt. Matteläxa denna vecka handlar självklart om multiplikation.

 

Skridskodagen var en kall men rolig dag för barnen, vi grillade korv och de flesta av barnen åkte skridskor flitigt. Det var tyvärr fler barn som inte hade med sig något att dricka, de som hade var dock snälla och delade med sig till sina kompisar.

 

Denna vecka är det första advent. Vi ska på fredag till Mikaelikyrkan i Skärholmen och lyssna på vackra julsånger.

 

 

                             Ha en bra vecka!

             Azar ( 50838539 )          Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar