fredag 5 februari 2016

Veckobrev, vecka 5

Hej alla föräldrar!

I onsdags åkte vi till Naturhistoriska riksmuseet där vi såg på filmen ”Dinosaurier” i 3D samt såg på museets utställning om dinosaurier. Eleverna visar ett stort intresse för temat och vi kommer att fortsätta med temat under några veckor till.

I NO har de fått vara paleontologer, dvs. grävt fram dinosaurier och det var väldigt uppskattat av eleverna. Sedan har vi varit på Naturhistoriska och sett deras utställning om dinosaurier. Eleverna fick en uppgift på museet som innebar att de skulle hitta fyra olika djur och skriva ner vad de hette. Alla eleverna klarade uppgiften galant.

I matematik har vi arbetat med multiplikation och sambandet mellan multiplikation och addition. Vi har arbetat med fyrans multiplikationstabell och börjat med strategier för problemlösning i matematik.

I svenska har vi arbetat med Resan till skatten och tränat på att sammanfatta en text muntligt. Eleverna har också fått skriva en återgivande text om utflykten till Naturhistoriska museet. De flesta av eleverna fick sedan bearbeta texten genom att skriva texten på datorn.

Vi har inte haft läsgrupper den här veckan (Cirkusmysteriet) men eleverna har ändå fått den nya läxan. Nästa vecka blir det som vanligt med läsgrupperna, och de har kapitel 5 i Cirkusmysteriet i läxa tills på tisdag. I fredags lånade eleverna böcker på skolbiblioteket och vi har haft ett boksamtal i klassrummet utifrån projektet ”En bok i världsklass”, årets tema är glädje och sorg.

I SO såg vi på Lilla aktuellt skola och sedan diskuterade vi programmet i klassen. Eleverna har även haft musik med Rolf och engelska med Frida.

Vecka 6

Samtalsveckor vecka 6-8

måndag

Tag med idrottskläder och handduk.

tisdag

Lämna in alla läxor. Läsgrupp. Vi läser ”Cirkusmysteriet” i två läsgrupper. Ta med boken idag till skolan.

onsdag

Läsgrupp.

torsdag

Läsgrupp. Ny läsgruppsläxa delas ut, kapitel 6 i Cirkusmysteriet. Matematikdiagnos.

fredag

Ny läxa delas ut, Resan till skatten. Nytt veckobrev på mejlen. Idrott i idrottssalen.  Tag med idrottskläder och handduk. OBS: Ny sluttid på fredagar: kl. 14.25.

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Sofia    08-50824704            sofia.dahlberg@stockholm.se      sms: 076-1224704

Ann-Catrine 08-50824744    ann-catrin.heden@stockholm.se  sms: 076-1224744

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar