fredag 29 januari 2016

Veckobrev, vecka 4 Flotten 2C

I måndags hade vi en mycket trevlig idrottsdag på Zinkendamms IP. Alla elever åkte skridskor och vi var ute på isen i stort sett hela förmiddagen. I fredags åkte vi till Konserthuset och lyssnade på en skolkonsert.

I NO har vi fortsatt med temat Urtiden. Vi har pratat om hur livet uppstod i havet och om de första fiskarna. Vi har skrivit en gemensam faktatext och eleverna har gjort flera bild-uppgifter i anslutning till temat. Nästa vecka kommer vi att börja läsa om dinosaurierna.

I matematik har vi arbetat med multiplikation och sambandet mellan multiplikation och addition. Den här veckan har vi börjat med treans multiplikationstabell och nästa vecka kommer vi att börja med fyrans tabell.

I svenska har vi arbetat med Diamantjakten där vi har tränat på att göra en berättelsekarta tillsammans. Vi har också tränat på att sammanfatta texter muntligt. Eleverna har läst i olika läsgrupper, parläsning flera gånger under veckan. De har också intervjuat en person och redovisat intervjun inför klassen. My har också haft ett bokprat på biblioteket då hon pratade och tipsade om olika böcker. Eleverna har också fått skriva om utflykten till Konserthuset på datorerna.

Vi har också fortsatt med Cirkusmysteriet i två av läsgrupperna. Eleverna får läsläxan varje torsdag och den ska lämnas tillbaks till skolan på tisdagen. Läsgrupperna träffas tre ggr/vecka då vi läser högt, läser parläsning och diskuterar texten. Eleverna har kapitel 4 i läxa tills på tisdag.

I SO såg vi på Lilla aktuellt skola och sedan diskuterade vi programmet i klassen.

Eleverna har även haft musik med Rolf och engelska med Frida. På engelskan har de lärt sig om olika fordon.

Vecka 5

måndag

Tag med idrottskläder och handduk.

Sofia är på kurs. Marja jobbar i klassen. 08-508 38513

tisdag

Lämna in alla läxor. Läsgrupp. Vi läser ”Cirkusmysteriet” i två läsgrupper. Ta med boken idag till skolan.

APT-fritids stänger kl. 14.30.

Sofia är på kurs. Marja jobbar i klassen. 08-508 38513

onsdag

Utflykt till Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet, Dinosaurier i 3D (bio). Ta med egen matsäck eftersom vi stannar där även på em. Om ni vill ha matsäck från skolan så tar ni kontakt med Sofia, Ann-Catrine eller Marja.

torsdag

Läsgrupp. Ny läsgruppsläxa delas ut, kapitel 5 i Cirkusmysteriet.

fredag

Ny läxa delas ut, Resan till skatten. Nytt veckobrev på mejlen. Idrott i idrottssalen.  Tag med idrottskläder och handduk. OBS: Ny sluttid på fredagar: kl. 14.25.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

Sofia    08-50824704            sofia.dahlberg@stockholm.se      sms: 076-1224704

Ann-Catrine 08-50824744    ann-catrin.heden@stockholm.se  sms: 076-1224744

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar