fredag 6 februari 2015


veckobrev från Vågen, år 2

V.6

Veckan som gått:

·        Matematik: Vi jobbade med första delen av PRIM provet som är en diagnos i matematik i åk 2. Det är många skolor i hela landet som gör provet för att kontrollera barnens kunskaper i matematik, samt att upptäcka och eventuellt åtgärda barnens svårigheter i ämnet. Vi kommer att jobba med andra delen nästa vecka.

 

·        Svenska: Vi jobbar mycket med att skriva egna texter. Det är ett område där alla barn behöver förbättring och utveckling. En del barn är duktiga på att berätta muntligt, men mindre duktiga på att kunna formulera sina tankar skriftligt. Vi har också jobbat mycket med dubbelteckning och stavningsregler. Man kan redan se att barnen har blivit bättre på att stava orden rätt.

1         

·        Tema: Vi fortsätter och jobbar med tema” Rymden”. Vi har lärt oss om vintergatan och solen. Snart börjar arbetet med vårt solsystem och dess planeter.

Vi har också börjat lära oss lite om religion. Vi ska bekanta oss med tre religioner: islam, kristendom och judendom.

 

·        Engelska: Barnen håller på att lära sig namn på månaderna på engelska. Vi har också sett en film om Big Muzzy, den stora, snälla rymdvarelse som lär barnen namn på olika frukter på engelska!

 

Veckan som kommer:

 

·        Nästa vecka blir sista gången som vi har musik med Inga Rising. Vi kommer att sakna henne. Hon var en rolig och duktig musiklärare.

·        Alla 2:or har en gemensam pysseldag på onsdag den 18/2. Mer information kommer nästa vecka.

 

Torsdag den 12 feb är fritids stängt då vi har Personalmöte, behöver man omsorg om båda föräldrarna arbetar/studerar, får de barn gå till Kanoten. Meddela oss på nr 08-508 247 77 om det gäller ditt barn.

 
                                  Ha en bra vecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar