fredag 13 februari 2015


Veckobrev från Vågen år 2

                                       V.7

 

Hej alla föräldrar!

 

Vi jobbade med andra delen av PRIM provet i matematik den här veckan. Del 2 i provet handlade mest om textuppgifter. Barnen fick överlag bra resultat och vi är stolta över dem. Det som de ska bli bättre på är att kunna redovisa hur de tänkte när de löste ett matteproblem. Detta är också ett krav när man jobbar med nationella prov i matematik i åk 3.

 

I svenska fortsätter vi att jobba med verb, substantiv och adjektiv. Barnen ska kunna identifiera de tre kategorier i en text samt att kunna använda dem i egna texter. Ett förbättringsområde här är adjektiv. En del barn är fortfarande lite osäkra när det gäller adjektiv, men vi jobbar på.

 

Tema rymden går framåt. Vi har läst och skrivit om vår närmaste stjärna – solen – och snart börjar jobba med planeter i vårt solsystem.

Nästa vecka har alla vi i år 2 en gemensam pysseldag på onsdag den 18/2. Vi ska ”rymdpyssla” dvs bygga rymdraketer, rita och skriva om rymdvarelser och rymdskepp mm. Om vi har tomma toarullar hemma, är det tacksamt att ni skickar dem till skolan så att de förvandlas till raketer!

 

Vi bifogar en lapp om sportlov aktiviteter i Skärholmens simhall. Ni hittar kanske något som kan vara intressant för era barn.

 

                                   Ha en bra vecka!

                      Azar ( 50838539 )    Nataly ( 50824731 )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar