onsdag 13 maj 2015



Veckobrev från Vågen år 2

V.20

 

Hej alla föräldrar!

 

Vi hade en kort skolvecka, men hann ändå jobba mycket med de olika skolämnena. Det blir lite bråttom med tanke på att det är mindre än fyra veckor kvar på läsåret.

 

I matematik fortsätter vi att jobba med geometri. Det är ett område där barnen har lätt att förstå och hänga med. Vi försöker jobba så konkret som möjligt och det är ganska lätt: vi är ju omgivna av geometriska figurer!

 

Vi håller på att läsa klart boken ”Diamantjakten”. Det är en rolig och pedagogisk bok där barnen lär sig olika strategier för läsförståelse. Boken har även en arbetsbok där barnen jobbar med grammatiska övningar, lär sig hur man skriver sagor och berättelser mm.

 

Nästa onsdag ska vi gå på bio och se en film om de två små detektiverna Lasse och Maja. Vi går från skolan kl 8:00, så det är viktigt att alla barn är i skolan senast 7:55. Vi äter mat i skolan, fast senare än vanligt. Det är bra om barnen har en frukt med sig.

 

Nu har barnen jobbat klart med läxboken ”Resan till skatten”. De ska lämna tillbaka boken snarast så att vi kan återlämna dem till biblioteket.

Vi önskar er en lugn och solig långhelg!

Azar ( 50838539 )              Nataly ( 50824731 )                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar